Nya upplevelser – på ett tryggt sätt

Carola Eklundh, Husbilsafari.

+46 (0)708 34 98 56
+46 (0)709 85 09 11
carola@husbilsafari.se

Hur funkar det med färjorna? Hur intensiv är trafiken i Tyskland och resten av Europa? Är det lätt att hitta en ställplats? Vågar vi fricampa? Är det knepigt med betalvägar och vinjetter? Hur hittar vi en parkering nära sevärdheten? Vad heter ställplats på italienska?

På första husbilsresan till kontinenten är frågorna många. Därför finns Husbilsafari!

Vi håller dig i handen – men bara när du tycker att det behövs. Vi visar dig husbilsåkandets glädje och äventyr. Vi ordnar utflykter där Husbilsafari guidar och svarar på dina frågor. Vi ordnar så att du får äta och dricka det bästa resmålet har att erbjuda. Du får möjlighet att shoppa – inte bara i landets egna affärer och varuhus, utan också i små gårdsbutiker och i gränshandelns överflöd.

Handledare på resan är Carola Eklundh och Anders. Carola har bott i flera länder i Europa, talar många språk och guidar på de olika destinationerna. Carola är i grunden journalist och startade 2008 månadsmagasinet ”Husbil & Husvagn” och grundade den uppskattade ställplatsguiden ”Ställplatser i Sverige”. Anders är co-driver, duktig på bilar och sociala medier.

INFÖR RESAN

När handpenningen är betald skickar Husbilsafari ett mejl som bekräftar att anmälan är bindande. I samma mejl bifogas ett dagsprogram som närmare anger körsträckor och destinationer.

Husbilsafari informerar också om saker som är viktiga att tänka på inför resan och påminner till exempel om försäkringar och information som rör husdjur. Du får checklistor, till exempel vilken typ av packning och utrustning som är bra att ha med på resan.

UNDER RESAN

Du reser i din egen takt. Vi rullar inte i kolonn annat än vid tillfällen då vi kör ombord på färjor, broar etc. Som garanti för att upplevelsen ska motsvara dina förväntningar, är vi alltid minst två handledare tillgängliga under hela resan. Handledarna har lång erfarenhet av att bila i Europa. Vi har också gedigna språkkunskaper.

Vid resans start håller Husbilsafari en längre genomgång och beskriver resan i stora drag. Alla deltagare får ett detaljerat program som dag för dag anger destinationer, körschema och koordinater. Varje ekipage får också en karta.

En typisk resdag börjar med en morgonsamling. Då går vi igenom dagens rutt. Du får också förslag på trevliga stopp på vägen. Handledarna ser till så att alla deltagarbilar har rätt koordinater i navigatorn.

Husbilsafari ger dig möjlighet att resa utan stress eftersom samtliga övernattningar på campingplatser och ställplatser är bokade i förväg. Det går bra att anlända till destinationen vid den tid man själv önskar.

Husbilsafari informerar även om vägvignetter och andra betalningslösningar som till exempel GoBox. Vi hjälper dig att skaffa rätt lösning för din husbil.

DET HÄR INGÅR

Priset inkluderar samtliga camping- och ställplatsavgifter, guidning på svenska och handledning från resans start till mål, samtliga utflykter/vinprovningar/besök på museum etc. Det ingår också vissa måltider (och dryck) samt i vissa fall lokal transport (till exempel buss).

BETALNINGSVILLKOR

För att anmälan ska räknas som bindande betalas en handpenning. Resten av summan betalas 3-4 veckor före avfärd.

SÅ ANMÄLER DU INTRESSE

Ring 0708-34 98 56 (Carola) eller mejla carola@husbilsafari.se

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Kör man i kolonn?

Nej, det är fri körning som gäller. Känner man sig osäker, går det självklart bra att ta rygg på handledarbilen.

Hjälper Husbilsafari till med att lägga in koordinater i navigatorn?

Ja, varje resdag går vi igenom sträckan och kontrollerar så att alla deltagarbilar har rätt koordinater och/eller adress.

 Ingår måltider i priset?

Vissa måltider ingår liksom vinprovningar etcetera. Annars ordnar deltagarna själva med mat.

 Får man ta med sig husdjur?

Ja. Deltagaren ansvarar själv för förberedelser och eventuella merkostnader för husdjuret under resan.

 Är handledarna med på hela resan?

Ja, vi är alltid minst två handledare till Safariresans sista dag. Vid slutdestinationen upphör Husbilsafaris ansvar.

 Ingår el på camping- och ställplatser?

Vid vissa övernattningar, framför allt på campingplatser, ingår elen. I andra fall betalar varje deltagarbil för sin egen elkonsumtion.

 Kan man göra egna avstickare?

Ja.